Ghiduri și Sfaturi

Unic in Romania: inchideri metalice rezistente la foc

In anul 2016, in laboratoarele Incerc au fost testate si analizate doua sisteme de inchideri metalice rezistente la foc de la Lindab: sistemul de acoperis cu table cutate pe suport de pane metalice si sistemul de pereti cu table cutate pe suport de rigle metalice.

Prima solutie testata la foc a fost acoperisul clasic Lindab cu tabla cutata.

Conform certificarii oficiale, pe tot parcursul celor 100 de minute, acoperisul a rezistat:

 • peste 30 de minute cerintei de izolare termica (I);
 • peste 90 de minute din punct de vedere al capacitatii portante (R), respectiv al sagetii admisibile pentru o asemenea situatie;
 • peste 100 de minute (adica pe tot parcursul testului) cerintei de etanseitate la foc (E), adica de impiedicare a propagarii prin acoperis a flacarilor si a fumului.

Astfel, acoperisul Lindab a reusit sa obtina certificarea REI 30 si RE 60, ceea ce inseamna ca rezista cel putin 30 de minute la toate cele trei cerinte (R, E si I), si cel putin 60 de minute la cerintele de rezistenta si etanseitate.

Cea de-a doua solutie testata la foc a fost cea de perete clasic Lindab cu tabla cutata. Conform certificarii oficiale, pe tot parcursul celor 62 de minute, peretele a rezistat:

 • peste 20 de minute cerintei de izolare termica (I);
 • peste 60 de minute (adica pe tot parcursul testului) cerintei de etanseitate la foc (E).

Astfel, acoperisul Lindab a reusit sa obtina certificarea EI 20 si E 60, ceea ce inseamna ca rezista cel putin 20 de minute la ambele cerinte (E si I) si cel putin 60 de minute la cerinta de etanseitate.

Ambele solutii testate in laboratoarele INCERC sunt parte din solutia de cladire metalica promovata de Lindab in Romania sub numele de Lindab Systemline, o solutie integrata de hala bazata pe o structura metalica si anvelopata evident cu inchideri metalice. Mai multe detalii despre Lindab Systemline poti citi aici.

Avantajele utilizarii sistemelor cerificate la foc Lindab sunt:

 1. Te conformezi legislatiei – nu vei avea nevoie de investitii viitoare pentru alinierea la standarde nationale de rezistenta la foc a cladirilor.
 2. Poti beneficia de asigurare avantajoasa – costurile cu asigurarea cladirii vor fi mai mici pentru ca asiguratorul va tine cont de solutia rezistenta la foc.
 3. Ai garantie extinsa – inchiderile metalice sunt garantate ca sistem 15 ani, conform agrementarii in vigoare. Niciun alt sistem de închideri nu beneficiaza de garantie mai mare de 5 ani.
 4. Primesti solutii interioare ce asigura o inchidere “gata finisata’’, cu structura secundara ascunsa.
 5. Ai libertatea de a creste inaltimea si grosimea panelor de acoperis si a riglelor de perete.
 6. Ai la dispozitie o gama larga de culori si texturi.
 7. In timpul folosirii cladirii, poti face usor reparatii, atat la interior, cat si la exterior, in cazul lovirii peretilor.
 8. Transferul termic se poate îmbunatati prin adaugarea unor straturi suplimentare de termoizolatie.

Lindab. De viitor.

Vrei mai multe informatii? Suna-ne la 0744.328.433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.
Related Articles

Back to top button