Interviuri experti

Dexion: O poveste de succes a inovației și acțiunii bazate pe valori

Povestea Dexion a început cu un adevăr simplu, dar profund: o fundație solidă este baza durabilităț. Astăzi, Dexion este un brand internațional consacrat, utilizat în depozite din întreaga lume. Dar această ascensiune nu a fost alimentată doar de o idee inovatoare de afaceri; a fost construită pe valori puternice și calitate de neclintit.

Rădăcinile noastre sunt bine împământate

În 1937, în aglomeratul oraș Londra, Demetrius Comino s-a confruntat cu o problemă.

Opțiunile de depozitare disponibile pentru afacerea sa tipografică erau rigide și ineficiente, așa că a decis să se concentreze pe un scop modest, dar demn – și anume, să îmbunătățească rafturile.

Aceastea nu erau reglabile și erau fabricate din lemn. În fiecare an, o cantitate semnificativă de lemn era irosită pentru a fabrica rafturi destinate întreprinderilor. Acest lucru s-a dovedit a fi costisitor și laborios.

În 1947, Demetrius a lansat soluția. Răspunsul său a fost revoluționar: primul sistem de rafturi reglabil din lume – Dexion Slotted Angle. Demontare rapidă, reconfigurare cu ușurință – a reprezentat armonizarea intre inginerie și practicitate.

Această inovație a schimbat regulile jocului, eliminând necesitatea lemnului și simplificând și eficientizând procesul de reglare a rafturilor.

Peisajul logisticii interne din depozite s-a schimbat, iar Dexion s-a impus ca inovator în domeniu.

Dexion: Facem ceea ce e corect

Etosul său era puternic înrădăcinat în moștenirea greco-australiană – un angajament puternic față de colaborare, lucrând îndeaproape cu inginerii și acordând o importanță deosebită rezilienței, inspirând angajații prin muncă asiduă.

Compania a fost numită Dexion, după cuvântul grecesc „corect”, pentru a sublinia credința sa în a face lucrurile corect.

Familia, atunci și acum

Dexion a început ca o afacere de familie – o torță transmisă de la o generație la alta. Astăzi, facem parte din Gonvarri Material Handling, o familie care se întinde pe continente. Totuși, spiritul de rudenie persistă – pulsul inovației, bătăile inimii pentru integritate, unde a face ceea ce este corect nu este doar o alegere; este moștenirea noastră, gravată în oțel.

Moștenire și dincolo de ea

Cu peste opt decenii în urmă, alegerea unei persoane ne-a transformat într-o afacere internațională – brandul actual Dexion.


Suntem mândri de moștenirea noastră de inovație și durabilitate, iar trecutul nostru este cel care ne pregătește pentru ceea ce ne așteaptă. Crescând de la o companie mică cu sediul în Londra, ne-am îmbunătățit oferta de la rafturi standard și cele pentru paleți la o gamă mult mai largă de soluții, inclusiv semi-automatizare, cum ar fi sistemul de rafturi mobile și mașini de depozitare, până la mezanine și sisteme de rafturi multietajate și rafturi high-bay / clad-rack. Oferind o gamă completă de soluții pentru a rezolva problemele de logistică internă pentru clienții noștri.


Impactul lui Demetrius Comino rămâne un simbol al inovației. Dar este mai mult decât o simplă structură de oțel – este integritate, reziliență și o determinare constantă de a face ceea ce este corect. Este o moștenire cu care să ne mândrim, cu valori pe care încă le respectăm și urmăm și în prezent.


Dexion, încă facem ceea ce e corect.
Related Articles

Back to top button