Furnizori

Tot ce trebuie să știi despre halele metalice. Cât costă și cum poți profita de aceste construcții versatile

O investiție în spații industriale, de depozitare sau pentru alte activități, reprezintă o cheltuială majoră pentru orice companie. Există însă o alternativă excelentă și mult mai ieftină: construcția de hale metalice. Acestea sunt realizate pe structură metalică, închiderile pot fi din panouri sandwich sau casete metalice de fațade de diferite grosimi, cu acoperiș în una sau mai multe „ape” realizate din panouri sau pachete de tablă, vată și membrană care să asigure un anumit confort termic, în funcție de utilizare.

Avantajele utilizării de hale metalice

Alegerea construirii unei hale metalice este opțiunea perfectă pentru orice antreprenor care are nevoie de un depozit pentru mărfuri, un spațiu industrial sau un loc unde se pot desfășura activități standard de producție. De asemenea, se recomandă hale metalice pentru sectorul industrial sau agricol, în structura de asamblare utilizându-se oțel de înaltă rezistență protejat anticoroziv și la incendiu și profile din metal zincat. Asamblarea se realizează rapid prin elemente demontabile ( șuruburi și piulițe ); perioada în care se realizează infrastructura este și perioada în care se realizează structura metalică. Astfel, la definitivarea fundațiilor, structura metalică este livrată în șantier și asamblarea se realizează foarte repede.

Hală industrială cu structură de rezistență integral metalică – stâlpi, grinzi principale și grinzi secundare, bare de legătură, contravântuiri și pane zincate

Utilizarea oțelului în construcția de hale este o poveste de succes cu o istorie de peste 50 de ani. Principalele motive care au dus la aceste rezultate sunt:

  • Prețul redus. Materialul este cu 30% mai ieftin de achiziționat față de variantele tradiționale și are aceeași durată de viață.
  • Timp redus de producție. Multe dintre componentele utilizate pentru construcția de hale metalice sunt standardizate ( profile metalice/europrofile ). Este un proces care nu necesită mult timp de producție, astfel încât construcția halei poate începe repede, iar finalizarea va fi în termenul stabilit.
  • Asamblare rapidă. O echipă specializată poate finaliza construcția unei hale metalice ( infrastructură și închideri perimetrale  ) în 30 de zile. Din acest motiv, este o variantă apreciată de mulți antreprenori care doresc soluții rapide pentru afacerea lor.
  • Întreținere redusă / Nevoie redusa de întreținere?. Deoarece structura unei hale metalice este din oțel, iar restul materialelor folosite sunt la fel de rezistente, construcția finală nu necesită lucrări majore de întreținere, cum este cazul construcțiilor din beton sau cărămidă.
  • Design suplu. Materialele folosite permit obținerea acelorași avantaje precum în cazul materialelor tradiționale, însă designul pereților și al elementelor de construcție este subțire. Avantajul este că suprafața utilă nu este afectată, astfel încât vei putea profita la maxim de dimensiunea halei metalice.
  • Structura stabilă și rezistență la cutremure. Halele metalice sunt structuri realizate din oțel, cu fundații de beton armat. Întreaga structură este extrem de rezistentă atât la factorii externi, cât și la greutatea din interior sau alte acțiuni mecanice la care este supusă.
  • Impermeabilizare. Materialele folosite la construcție și finisare, precum și tehnicile de montare, asigură o construcție complet impermeabilizată, unde nu există nici cel mai mic risc de infiltrații ale apei.
  • Conservarea energiei și protecția mediului. Multe dintre componentele halelor metalice sunt realizate din materiale reciclate și sunt, la rândul lor, reciclabile. Impactul asupra mediului înconjurător, atât pe perioada construcției cât și a exploatării, este extrem de scăzut.

Principalele domenii în care se pot utiliza hale metalice:

Agricultură. Pot fi folosite hale metalice atât pentru depozitarea recoltei cât și pentru amenajarea de ferme. De asemenea, aceste structuri pot proteja utilajele atunci când nu sunt folosite.

Depozitare. Mărfuri, bunuri, echipamente electronice, materiale de construcții sau plante, pot fi cu succes depozitate și stocate în depozite realizate în hale industriale.  

Producție. Indiferent de domeniul de activitate, într-o hală metalică poate fi instalată orice linie de producție. Activitatea poate fi pornită în cel mai scurt timp, astfel încât și generarea de profit va fi foarte rapidă.

Service auto. Toate echipamentele necesare pentru funcționarea unui service auto pot fi instalate rapid într-o hală metalică. Rampe, elevatoare, compresoare, echipamente de diagnoză și testare, pot fi instalate cu succes într-o hală de dimensiuni potrivite.

Industria alimentară. Procesarea cărnii, industria laptelui sau procesarea cerealelor sunt de asemenea activități care se pot desfășura în mod ideal în hale metalice.

Agrement. Orice sport poate fi practicat în hale metalice amenajate corespunzător. Acestea pot fi și multi-disciplinare, astfel încât să nu limiteze activitățile care pot fi desfășurate. Tenis, baschet, handbal, fotbal, volei, fitness etc. pot fi practicate de sportivi în siguranță, deoarece halele metalice respectă toate normele legal impuse pentru siguranța persoanelor.

Designul și structura acestor hale metalice permit adaptarea la diverse funcționalități, indiferent de nevoile existente, din punct de vedere al formei sau dimensiunii. Pentru a afla și alte detalii despre construcția unei hale metalice, te invităm să ne contactezi.




Related Articles

Back to top button