Interviuri experti

Viitorii specialiști în construcții, susținuți de antreprenorul general ICCO FM

Viitorul asigură continuitate și echilibru în orice domeniu, cu precădere în cel al construcțiilor. Motiv pentru care toată atenția trebuie îndreptată asupra tinerilor. Vorbim despre studenții de astăzi, specialiștii de mâine.

Cum ar trebui să-și seteze obiectivele în viață și care sunt principiile pe care trebuie să le aibă în vedere un tânăr aflat pe băncile facultății? Care sunt provocările și cât de important este să creadă în ideile lor? Care sunt secretele din spatele succesului în construcții?

Echipa ICCO FM susține viitorii specialiști în construcții, fiindu-le alături în drumul lor. Credem cu tărie că studenții facultăților de profil sunt cea mai importantă resursă la momentul actual. Antreprenorul general ICCO FM a stat de vorbă cu studenții, chiar în mijlocul lor, la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Transilvania Brașov.

Studenții de astăzi, specialiștii de mâine. O resursă valoroasa, care trebuie susținută și încurajată. ICCO FM, alături de ei

În construcții, un bun antreprenor general stabilește tendințele și le susține de la faza de proiect si până la predarea la cheie a lucrării. Rolul său în buna desfășurare a unei construcții, de la A la Z, este decisivă. De experiența și profesionalismul unui antreprenor general depinde, în totalitate, succesul unui proiect de construcții.

Ce trebuie să știe studenții Facultății de profil despre importanța unui antreprenor general, dar și care sunt atribuțiile sale? Pentru a obține răspunsurile direct de la sursă, studenții Facultății de Construcții, din cadrul Universității Transilvania Brașov, s-au aflat fată în față cu antreprenorul general ICCO FM.

De mai bine de șase ani, ICCO FM este prezentă în viața studenților Facultății de Construcții Brașov. De ce o companie de renume alege să își îndrepte privirea spre tineri? De ce vă implicați?

Pentru un viitor sigur, investește în tineri. Îndrumă-le pașii și susține-le ideile. Este unul dintre principiile noastre de la care nu ne abatem. Fiecare student este o tânără speranță și fiecare idee poate fi inovația de mâine, inovația care va schimba lumea. De aceea este obligatoriu să le fim alături, să le răspundem la întrebări și să îi încurajăm în drumul lor profesional. De implicarea noastră, depinde reușita lor!

Care sunt cele mai dese întrebări pe care le-ai auzit rostite în cadrul întâlnirilor dumneavoastră cu studenții de la Facultatea de Construcții? Ce vor să știe? Care le sunt temerile?

Vorbim despre viitorii ingineri constructori. Studenții de astăzi pun mare preț pe cum anume trebuie să-și construiască drumul pentru o carieră solidă și, nu în ultimul rând, sigură, dat  fiind contextul socio-economic actual. Sunt interesați de oportunitățile pe care acest domeniu le oferă, dar și de riscuri.  Succesul înseamnă acceptarea necunoscutului. În plus, reușita profesionala constă în puterea de decizie și în curaj. Trebuie să-și seteze obiectivele profesionale într-o manieră SMART, curajoasă, iar astfel au asigurat drumul spre îndeplinirea obiectivelor.

Ce părere au studenții despre inițiativa ICCO FM?

Pentru ei este foarte important să vadă că au sprijin, că cineva îi ascultă și le este alături. În plus, discuțiile purtate cu studenții, în atmosfera sălilor de curs, au fost o reușită, motiv pentru care dorim să repetăm acțiunile noastre. Entuziasmul și interesul lor pentru acest domeniu ne motivează și, totodată, ne încântă. Există viitor și nu orice fel de viitor, ci unul strălucit și, de ce nu, curajos. Tinerii au inițiativă, dar și dorință de a excela.

Care sunt următoarele direcții ale ICCO FM și ale dumneavoastră, în calitate de antreprenor general, în ceea ce privește susținerea viitorilor ingineri constructori?

Rămânem alături de studenții Facultății de Construcții din cadrul Universității Transilvania, Brașov, indiferent de vremurile prin care suntem nevoiți cu toții să trecem. Subiecte precum SSM (securitate și sănătate în muncă), Legislație și calitate în construcții, precum și alte teme de interes, urmează să fie dezbătute alături de studenți.
Related Articles

Back to top button